alodoctor

جوز هندی

جوز هندی

جوز هندی دانه‌ای است که توسط درخت همیشه سبز میریستیکا فراگرانس تولید می‌شود، این درخت در نواحی گرمسیری دنیا به وفور یافت می‌شود. دانه‌های جوز هندی شاید کوچک باشند اما مواد مغذی موجود در آنها بسیار باارزش بوده و فواید زیادی برای سلامتی و زیبایی دارند.

این ادویه‌ی خوشایند و تا حدودی شیرین در آشپزی تمام دنیا کاربرد دارد و شما مجبور نیستید مقدار زیادی از آن استفاده کنید تا از طعم مطبوعش بهره ببرید. تنها کمی از آن کافیست تا بو و طعم غذا را خوشایندتر کند. جوز هندی هم به صورت کامل و هم به صورت پودر در آشپزی کاربرد دارد و به صورت عصاره نیز در سایر زمینه‌ها می‌تواند مورد استفاده باشد.

برخی از ترکیبات مفید موجود در جوز هندی شامل پتاسیم، آهن، منگنز، تیامین، فولات، منیزیم، مس و ویتامین‌هایی چون B1 و B6 است. همچنین جوز هندی دارای خواص ضدمیکروبی، آنتی اکسیدانی، ضد التهابی، ضدنفخ، محرک، ضداسپاسم، روان‌گردان و شهوت‌آور است. تمام این ویژگی‌ها باعث شده که این ادویه‌ی خوش‌عطر، لیستی از فواید را برای سلامتی داشته باشد.

جوز هندی از نظر طب سنتی

جوز هندی برای درمان و تسکین بسیاری از دردها مفید شناخته شده است. در طب سنتی، دانه و روغن جوز هندی را برای درمان بیماری های مربوط به اعصاب و سیستم گوارش تجویز می کنند. از روغن جوز هندی مانند روغن دانه میخک برای کاهش موقتی دردهای دندان نیز می توان استفاده کرد؛ کافی است چوب پنبه ای را به مقداری روغن جوز هندی آغشته کرده و روی دندان دردناک قرار دهید. در کشور فرانسه- علاوه بر مصرف آن به عنوان ادویه- مخلوط جوز هندی و عسل را برای درمان ناراحتی های گوارشی و تنفسی مورد استفاده قرار می دهند.التهابات و دردهای مفصلی و رماتیسمی با مصرف خوراکی جوز هندی و همچنین ماساژ موضع با روغن آن تسکین می یابد. جوز هندی به حفظ سلامت دستگاه ایمنی بدن کمک می کند. برای کاهش علائم آلرژی نیز می توانید جوز هندی بخورید. به رغم خواص باارزش جوز هندی، مصرف زیاد آن سبب ایجاد مشکل در بخش کنترل احساسات در مغز شده و پس از مصرف بیش از حد، احساس نشاط به همراه سستی و رخوت در انسان پدید می آورد که شبیه نوعی مسمومیت است.

فیبر غذایی

از دانه های جوز هندی در آشپزی به عنوان منبع فیبر می توانید استفاده کنید. فیبر ماده مغذی مهمی برای سلامتی در بلند مدت است. فیبر به کنترل کلسترول و قند خون کمک می کند. رژیم پر فیبر خطر بیماری های مزمن از جمله دیابت نوع 2 و بیماری قلبی عروقی را کاهش می دهد. فیبر مدفوع را نرم می کند؛ بنابراین احتمال یبوست را کاهش می دهد. همچنین با اختلالات گوارشی دیگر مانند بیماری دیورتیکولار مقابله می کند. هر دو قاشق غذا خوری دانه جوز هندی آسیاب شده، 2.9 گرم فیبر دارد که 8 درصد از میزان فیبر توصیه شده روزانه در مردان و 11 درصد فیبر زنان را تأمین می کند.

مس و منگنز

دانه جوز هندی با افزایش مواد معدنی دریافتی به ویژه مس و منگنز فواید زیادی برای بدن دارد. مس و منگنز موجب تقویت ساختار اسکلتی بدن و حفظ سلامت آن می شوند. همچنین منگنز به سنتز هورمونهای جنسی کمک می کند و مس سیستم ایمنی را تقویت می کند. یک سهم پودر دانه جوز هندی، حاوی 0.41 میلی گرم منگنز است که 23 درصد و 18 درصد از مقدار منگنز توصیه شده روزانه را به ترتیب برای زنان و مردان تأمین می کند. همچنین همین مقدار جوز هندی حاوی 144 میکرو گرم مس می باشد که 16 درصد مقدار مس مورد نیاز روزانه را تأمین می نماید.

خاصیت ضد سرطانی

دانه جوز هندی حاوی مواد شیمیایی است که با رشد سرطان مقابله می کنند. یک مطالعه که در سال 2007 در Journal of the Medical Association of Thailand منتشر شد، نشان داد ترکیبات ناشناخته ای در جوز هندی وجود دارند که قادرند با رشد سلولهای لوکمی (نوعی سرطان خون) در مطالعات آزمایشگاهی، مقابله کنند. در مطالعه آزمایشگاهی دیگری که در سال 2005 در Toxicology Letters منتشر شد، مشخص شد جوز هندی مرگ سلول های سرطان مغز را افزایش میدهد.

تسهیل کننده خواب

در صورتی که هنگام بستن چشم و خواب با مشکل مواجه می شوید، یک فنجان شیر داغ را با جوزهندی مخلوط کرده و میل کنید. شیر حاوی تریپتوفان، اسید آمینه ای است که به سروتونین برای ترویج خواب در بدن تبدیل می شود.

جوزهندی موجب می شود که اثر سروتونین در بدن طولانی تر باقی بماند (بنابراین در مغز به مدت طولانی تری می ماند).

دیگر خواص جوزهندی

التهابات و دردهای مفصلی و رماتیسمی با مصرف خوراکی جوز هندی و همچنین ماساژ موضع با روغن آن تسکین می یابد.

جوز هندی به حفظ سلامت سیستم ایمنی بدن کمک می کند.

برای کاهش علائم آلرژی نیز می توانید جوزهندی بخورید.

سیستم قلبی، عروقی را تحریک می کند و برای حفظ سلامت قلب مفید است. همانند میخک، جوزهندی دارای ترکیبی به نام «یوجینول» است که برای قلب مفید می باشد.

در طب چین توصیه شده است که برای رفع معده درد و التهاب یا سوءهاضمه 3 تا 5 قطره این روغن همراه با یک قاشق غذاخوری عسل به طور ناشتا میل شود.

تحقیقات نشان داده است که ترکیبات روغن جوز هندی به مبارزه باکتری های دهان و دندانی می رود که موجب ایجاد حفره در دندان می شوند

بی نظمی و درد قاعدگی را رفع می کند.

تقویت کننده ذهن است. بدن را آرامش می دهد و سبب افزایش گردش خون می شود.

روغن آن از جمله ترکیبات مهم بیشتر داروهای تسکین دهنده سرفه است. ضمن این که در درمان سرماخوردگی نیز موثر است.

برای درمان آسم مفید است.

اضطراب و افسردگی را رفع می کند.

عفونت و بیماری های کلیه ای را درمان می کند.

خاصیت ضد باکتریایی و ضدعفونی کننده دارد که برای رفع کدری، چربی و چین و چروک پوست مفید است.

ماده ای به نام مایریستیسین موجود در آن آنزیم های موجود در مغز را که در بروز بیماری آلزایمر موثر است از بین می برد و برای بهبود حافظه مفید است.

مصرف مقدار کم آن نفخ معده را کاهش می دهد، به هضم غذا کمک می کند و اشتها را بهبود می بخشد.

در شل کردن عضلات موثر است.

مخلوطی از چند قطره روغن جوز هندی و عسل حالت تهوع، سوءهاضمه و اسهال شدید را درمان می کند.

در طب هومیوپاتی، برای معالجه اضطراب و افسردگی به کار برده می شود.

در طب چینی برای درمان بیماری های کبد استفاده می شود. تقویت کننده کبد است و سموم کبد را دفع می کند.

برای تسکین علایم سرماخوردگی با کمی آب، آرد و پودر جوزهندی ضمادی تهیه کنید و روی پارچه کتان بمالید و روی سینه قرار دهید.

خستگی مفرط و استرس را رفع می کند و قدرت تمرکز را افزایش می دهد.

مصرف مقدار کم آن نفخ معده را کاهش می دهد، به هضم غذا کمک می کند و اشتها را بهبود می بخشد

برای تسکین درد مفاصل، عضلات، آرتریت، زخم و التهاب کمی از روغن آن را روی موضع بمالید.

مصرف آن مانع بروز سنگ کلیه می شود.

برای بهبود بخشیدن به سیستم گوارشی کمی پودر جوز هندی را روی صبحانه خود بپاشید.

برای بالا بردن شور و هیجان

برای داشتن روابط عاشقانه ی پرشور و هیجان با همسر خود ، جوزهندی را دریابید. با وجود اینکه این خاصیت جوز هندی از نظر علمی به اثبات نرسیده است اما از مدت ها قبل مردم این ادویه را به عنوان تقویت کننده ی قوای جنسی مصرف می کنند. البته اخیراً محققان دانشگاه گلف کانادا در این زمینه مطالعاتی انجام داده و به این نتیجه رسیدند که جوز هندی باعث افزایش فعالیت های جنسی حیوانات می شود.

اما این محققان معتقدند که برای اعلام نظر قطعی در این مورد نیاز به انجام پژوهش های بیشتری هست. ما همین جا به شما توصیه می کنیم به غذاهایتان جوزهندی اضافه کنید.

خواص جوز هندی برای پوست

جوش های چرکی در حال ظهور را با این داروی خانگی، از بین ببرید:در یک کاسه، مقداری جوزهندی را با شیر ترکیب کنید تا به شکل خمیری ضخیم درآید، کرم به دست آمده را روی قسمت مورد نظر پوستتان قرار دهید، کرم باید چند دقیقه روی جوش بماند، پس از گذشت زمان کافی، ان را تمیز کنید. گفته می شود که جوزهندی، خاصیت ضد التهابی دارد که همراه با شیر غنی از ویتامین، پوستی لطیف و شاداب را به شما هدیه خواهد کرد.

ماسکی که جوش ها و آکنه ها را ناپدید می کند

دارچین، لیمو، عسل و جوزهندی

دارچین به دلیل خواص ضد میکروبی عالی آن موجب کاهش اثرات عفونت های باکتریایی پوست شده، جوز هندی نیز کمک می کند جای جوش ازبین برود زیرا دارای خواص ضد التهابی است، عسل خالص و لیمو به دلیل خاصیت ضد باکتریایی در بهبود آکنه بسیار موثر است.

مواد تشکیل دهنده، آماده سازی و کاربرد:

1 قاشق چای خوری عسل خالص

1 قاشق چای خوری آب لیمو

1/2 قاشق چای خوری دارچین

1/2 قاشق چای خوری جوز

همه مواد تشکیل دهنده را مخلوط کرده تا زمانی که یک خمیر بدست بیایید و در صورتی که پوست شما حساس است می توانید آب لیمو را رقیق کنید.خمیر به دست آمده حاصل از ترکیب را حداکثر 30 دقیقه بر روی صورت خود قرار داده اگر احساس سوزش کردید این زمان را تا 10 دقیقه کاهش دهید. ماسک را با آب گرم شسته و کرم مرطوب کننده پس از آن بر صورتتان بزنید.

خواص جوز هندی در بارداری

می تواند باعث سقط جنین خود به خود شود؛ اما با استفاده کم در آشپزخانهٔ دوران بارداری سالم درنظر گرفته می شود. با این حال مهار تولید پروستاگلاندین و حاوی hallucinogens که اگر به مقدار زیاد استفاده شود، ممکن است به جنین آسیب برساند.

خواص روغن جوز هندی

کاربردروغن جوز هندی:روغن طبیعی جوزهندی که طعم و بوی خاصی دارد، دارای خواص دارویی فراوانی است. این روغن که از جوز هندی آسیاب شده به دست می آید، بی رنگ یا زردکم رنگ است.خواص:سیستم قلبی، عروقی را تحریک می کند و برای حفظ سلامت قلب مفید است.خاصیت ضد التهابی دارد و برای رفع درد عضلانی و مفصلی از روغن آن به طور موضعی استفاده می شود.همچنین روغن آن از جمله ترکیبات مهم بیشتر داروهای تسکین دهنده سرفه است. ضمن این که در درمان سرماخوردگی نیز موثر است.و خاصیت ضد باکتریایی و ضدعفونی کننده دارد که برای رفع کدری، چربی و چین و چروک پوست مفید است.

روغن طبیعی جوزهندی که طعم و بوی خاصی دارد، دارای خواص دارویی فراوانی است. این روغن که از جوز هندی آسیاب شده به دست می آید، بی رنگ یا زردکم رنگ است.خواص:سیستم قلبی، عروقی را تحریک می کند و برای حفظ سلامت قلب مفید است.

* در طب چین توصیه شده است که برای رفع معده درد و التهاب یا سوء هاضمه 3 تا 5 قطره این روغن همراه با یک قاشق غذاخوری عسل به طور ناشتا میل شود.

* بی نظمی و درد قاعدگی را رفع می کند.

* اشتها را زیاد می کند.

* تقویت کننده ذهن است.بدن را آرامش می دهد و سبب افزایش گردش خون می شود.

* روغن آن از جمله ترکیبات مهم بیشتر داروهای تسکین دهنده سرفه است. ضمن این که در درمان سرماخوردگی نیز موثر است.

* برای درمان آسم مفید است.

* اضطراب و افسردگی را رفع می کند.

* خاصیت ضدعفونی کننده دارد و برای لثه و دندان ها مفید است.علاوه بر آن بوی بد دهان را برطرف می کند.

* تقویت کننده کبد است و سموم کبد را دفع می کند.

* عفونت و بیماری های کلیه ای را درمان می کند.

خواص جوز هندی برای دیابت

دانه های جوز هندی به عنوان منبع فیبر استفاده می شود . فیبر ماده ی مغذی برای سلامتی می باشد و باعث کنترل کلسترول و قندخون می شود . رژیم غذایی پر فیبر خطر ابتلا به بیماری های مزمن چون دیابت نوع 2 و بیماری های قلبی عروقی کاهش می دهد .فیبر یبوست را کاهش می دهد و باعث نرم شدن مدفوع می شود . علاوه بر آن فیبر با اختلالات گوارشی چون بیماری دیورتیکولار مقابله می کند . دو قاشق غذاخوری جوز هندی آسیاب شده به میزان 2.9 گرم فیبر دارد و 8 درصد فیبر مورد نیاز در مردان و 11 درصد فیبر مورد نیاز در زنان را تامین می کند .خاصیت ضد باکتریایی و ضدعفونی کننده دارد که برای رفع کدری، چربی و چین و چروک پوست مفید است.

مضرات جوز هندی چیست ؟

مضرات استفاده از جوز هندی

جوز هندی در بزرگسالان و نوجوانانی که می خواهند احساس سرخوشی پیدا کنند، ممکن است مورد سوء استفاده قرار بگیرد. طبق گزارش خدمات سلامتی دانشگاه کلمبیا، چند قاشق چایخوری تا 2 قاشق غذا خوری جوز هندی می تواند نشئگی ایجاد کند. مصرف این ادویه برای نشئگی، میتواند طیف وسیعی از عوارض جدی را به دنبال داشته باشد. علائم سی دقیقه تا سه ساعت پس از مصرف شروع می شوند. این تاثیرات یک یا دو روز ممکن است طول بکشد.

تهوع، اسپاسم معده و استفراغ

مصرف جوز هندی به مقدار زیاد مدت کوتاهی موجب احساس نشئگی میشود. نشئگی معمولا با عوارض عوارض ناخوشایند متعددی همراه است. خدمات سلامت دانشگاه کلمبیا بیان می دارد، جوز هندی می تواند باعث احساس تهوع و اسپاسم معده شود. اغلب پس از حالت تهوع، استفراغ اتفاق می افتد.

دوره روان پریشی

پس از مصرف زیاد جوز هندی، فرد وارد شوک می شود. عارضه دیگر مصرف آن تجربه روان پریشی است که می تواند منجر به رفتارهای خارج از کنترل شود. میریستیسین موجود در جوز هندی موجب تغییرات بینایی و سرخوشی نیز می شود. در صورتی که این عوارض خطرناک را پس از مصرف جوز هندی، تجربه کردید، فورا به اورژانس مراجعه کنید.

تب و خشکی دهان

تب و خشکی دهان از عوارض دیگر مصرف زیاد جوز هندی هستند. این عوارض ممکن است گاه و بیگاه باشند یا به مدت چند روز پیوسته ادامه پیدا کنند. تب در صورتی که بالا باشد، موجب بی آب شدن بدن می شود چون فرد در شرایطی نیست که نگران افزایش دمای بدن خود باشد.

تپش قلب و سرخ شدن صورت

دکتر گیلورد لوپز رئیس مرکز مسمومیت جورجیا می گوید تپش قلب اغلب پس از مصرف زیاد جوز هندی اتفاق می افتد. مصرف زیاد این ادویه باعث افزایش ضربان قلب و سرخ شدن پوست صورت میشود. تپش قلب ممکن است ناگهان موجب مشکلات قلبی غیر قابل تشخیص شود بنابراین ممکن است مصرف زیاد جوز هندی منجر به وقایع قلبی مرگبار شود.

توهم و احساس وحشت

همزمان با توهم ممکن است احساس وحشت فرد را در بر بگیرد. این عوارض جدی نیاز به مراقبت فوری پزشکی دارند. در این شرایط حتما باید به پزشک گفته شود که فرد چه مقدار جوز هندی مصرف کرده است.

 

منبع : مارکوکالا

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی